Siida

Siida on väriltään musta merkein. Siida on lapsiystävällinen ja leikkisä, emäänsä Minttua vilkkaampi koira, joka viihtyy paljon ulkona. Siida on hyvin oppivainen, mutta temperamenttia löytyy sen verran, että itsepäisyys vie joskus voiton tottelemiselta. Siida tykkää kun sen kanssa touhutaan paljon, mutta taas toisaalta se ei ole niin mukavuuden haluinen kuin emänsä.

Siidasta on kasvanut kookas lapinkoiranarttu, jolla yhä on energiaa touhuta myyränkaivuuhommissa sekä leikkiä pikkuisten mittelspitz-pentujen kanssa. Siida on ihmisille ystävällinen, mutta toisinaan liiankin tungetteleva. Pentuluokassa Siida on saanut näyttelyssä ensimmäisen palkinnon.

Siidasta on kasvanut aikuinen seurallinen ja ystävällinen neiti. Rohkeutta on sen verran että pikkuveli Uula pysyy komennossa, mutta lauman johtaja on edelleen emä Minttu. Itsepäisyyttä on edelleen nähtävissä; toiset pysyy kiltisti aitauksessa, mutta Siidapas hyppää yli 1,20cm aidan silloin kun huvittaa. Näyttelyissä on Siida kunnostautunut ja saavuttanut arvosanan erittäin hyvä ollen NUK3.

Siidalla on B/C lonkat ja silmien PRA tulos on B.

Siidalla on ollut kaksi pentuetta tähän mennessä.

 

Yllä Siida n.10kk, alla Siida 6kk ja alimmainen kuva Siida n.10 viikkoisena pentuna